Όλοι μας έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι μας με αγαπημένες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Τις συνταγές για κολοκυθοκεφτέδες τις βρίσκουμε σε διάφορες παραλλαγές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Κύριο συστατικό τους είναι τα κολοκυθάκια και ο δυόσμος και βέβαια το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Παρακάτω η ομάδα του femme.gr παρουσιάζει μια κλασσική συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες, η οποία είναι εύκολη και γρήγορη. Σε 30-40 λεπτά θα έχετε γευστικότατους και ζουμερούς κολοκυθοκεφτέδες που θα μοσχοβολούν δυόσμο.
Κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά συνταγής:
- 4-5 μεγάλα κολοκύθια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
- 1/2 ματσάκι άνηθο φρέσκο
- 2 αυγά
- 200 γρ τρίμματα φέτας
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αφού έχουμε πλύνει τα κολοκυθάκια τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να σταθούν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Στύβουμε τα κολοκυθάκια πολύ καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα πολλά υγρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερά), τα μυρωδικά(δυόσμο και άνηθο), τα 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά ,τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και τους βάζουμε κατευθείαν πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τα υλικά αρκούν για περίπου 20 κολοκυθοκεφτέδες. Συνοδέψτε τους με τζατζίκι ή γιαούρτι.
Tips επιτυχίας:
- Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες λίγους λίγους κάθε φορά έτσι δεν πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού δεν απορροφούν λάδι και παραμένουν τραγανοί.
- Προσοχή στο αλάτι , βάζουμε μόνο όταν χρειάζεται γιατί ήδη έχουμε προσθέσει φέτα.
- Αν ο χυλός είναι αραιός τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι επιπλέον ίσα ίσα για να δέσει το μείγμα.
Απίστευτα γευστικοί. Καλή επιτυχία.
Femme.gr