ΙΣΤΟΡΙΑ

Όταν ο Φίλιππος συναντούσε την 13 ετών Ελισάβετ (η πρώτη φωτογραφία)Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ (13 ΕΤΩΝ) ΚΑΙ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (8 ΕΤΩΝ)

Η πρώτη συνάντηση του πρίγκηπα της Ελλάδας τότε Φιλίππου και της Ελισάβετ, μετέπειτα βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας έγινε το 1934 στον γάμο της πρώτης εξαδέλφης του Μαρίνας με τον πρίγκηπα George Duke of Kent. Τότε ο Φίλιππος ήταν 13 ετών και η Ελισάβετ 8.

Φωτογραφία από τον γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδος (κόρης του πρίγκηπα Νικολάου-πρώτος από δεξιά), με τον prince George Duke of Kent.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η μικρή Ελισάβετ συναντά τον πρίγκηπα Φίλιππο το 1939 στο ναυτικό κολλέγιο Νταρτμουθ
Ο Φίλιππος δεύτερος από δεξιά (αξιωματικός με το καπέλο). Η μικρή Ελισάβετ πρώτη από αριστερά. Στο μέσον ο βασιλιάς της Μ. Βρετανίας King George IV

Η φωτογραφία που αναρτούμε εδώ είναι από τη δεύτερη συνάντησή τους το 1939 στο ναυτικό κολλέγιο του Ντάρτμουθ (Dartmouth Royal Naval College) όπου η μικρή πριγκίπισσα επισκεπτόταν με τον πατέρα της (King George VI). Ο πρίγκηπας Φίλιππος (ακόμα της Ελλάδας-πριν δηλαδή παραιτηθεί των δικαιωμάτων του τότε ελληνικού θρόνου) είχε επιφορτιστεί με την τιμή να συνοδέψει τη βρετανική βασιλική οικογένεια στην επίσκεψή της στο ναυτικό κολλέγιο του Ντάρτμουθ, όπου και φοιτούσε από την ηλικία των 17. Τότε ήταν που ξανασυνάντησε την Ελισάβετ και λέγεται ότι άρχισε η αλληλογραφία τους.

Η φωτογραφία αυτή θεωρείται η πρώτη, όπου το μελλοντικό ζεύγος εμφανίζεται μαζί.

To Top