Δεν θα μπορούσαμε να μην σας δώσουμε την πραγματικά αυτή υπέροχη συνταγή, της αγαπημένης μαρμελάδας σύκου με άρωμα αρμπαρόριζας για να την απολαμβάνετε τα όμορφα πρωινά του καλοκαιριού. Βάλτε την στο ψωμί ή σε φρυγανιά και συνοδέψτε με ένα κομμάτι υπέροχης ελληνικής γραβιέρας. Απλά θα την λατρέψετε.
Υλικά συνταγής για 1 μεσαίο βάζο
- 1 κιλό ώριμα σύκα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- μερικά φύλλα αρμπαρόριζας
- χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει τα σύκα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί για 1 νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη ρίχνουμε το μείγμα σύκου και ζάχαρης σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αν χρειαστεί αφαιρούμε τον αφρό.

Η αμπαρόριζα
Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε την μαρμελάδα από την φωτιά προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει ελαφρώς την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δοκιμάστε τη!
Femme.gr nutrition team
