ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αβοκαντο, το πολυτιμο

Αβοκάντο διατροφική αξία

Το εξαιρετικό αυτό βουτυρώδες φρούτο αποτελεί μια σούπερ τροφή λόγω της μεγάλης διατροφικής του αξίας. Πολλές έρευνες και δημοσιεύσεις έχουν γίνει για την επίδραση του φρούτου αυτού στην υγεία μας και έχει διαπιστωθεί πως η κατανάλωσή του συμβάλει σημαντικά στην καλή διατήρηση της υγείας μας. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το αβοκάντο τόσο μοναδικό και ωφέλιμο;

 

Προστατεύει την καρδιά μας. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα με κυρίαρχο το ολεϊκό οξύ, μαζί με την βιταμίνη Ε, το φυλλικό οξύ και το κάλιο προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, αφού εμποδίζουν την άνοδο της κακής (LDL) χοληστερόλης και ενισχύουν την καλή χοληστερόλη. Επιπλέον, ρυθμίζεται η αρτηριακή πίεση λόγω καλίου, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων και νοσημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος..

Διατροφική αξία αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει υψηλότατη διατροφική αξία

Προλαμβάνει ορισμένες μορφές καρκίνου. Επιστημονικές μελέτες κατέληξαν ότι η συχνή κατανάλωση του αβοκάντο συμβάλει στη πρόληψη ορισμένων τύπου καρκίνου (καρκίνος του προστάτη) και φυσικά αυτό αποδίδεται στην επίδραση του ολεϊκού οξέος σε συνδυασμό με τα πολύτιμα καροτενοειδή α- και β-καροτίνη, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και βιταμίνη Ε.
Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Η μεγάλη περιεκτικότητα του αβοκάντο σε μονοακόρεστα λιπαρά και σε φυτικές ίνες βοηθάνε στον μεταβολισμό της γλυκόζης. Μετά την κατανάλωση του αβοκάντο νοιώθουμε σχετικά πλήρεις και μας κρατάει  μέχρι το επόμενο γεύμα. Θαυματουργό λοιπόν το αβοκάντο.
Προστασία δέρματος και μαλλιών. Πλούσιο σε πολύτιμες βιταμίνες Α, Β, C και Ε το αβοκάντο αναζωογονεί, ενυδατώνει, επουλώνει το δέρμα και ενυδατώνει απίστευτα τα ξηρά μαλλιά. Συμβάλει στην αύξηση του κολλαγόνου της επιδερμίδας και προστατεύει το δέρμα μας από την ηλιακή έκθεση λειτουργεί δηλαδή σαν αντηλιακό.

Τρώμε αβοκάντο, είμαστε περισσότερο υγιείς.

Femme.gr nutrition team

To Top