Η ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο πρίγκηπας Κάρολος έχει από παλαιά στενή συναισθηματική σύνδεση με την Ελλάδα. Δεν πρόκειται για στερεότυπο. Πραγματικά ο Κάρολος επισκέπτεται την Ελλάδα αντιλαμβανόμενος την άμεση γενεαλογική σχέση του με την πρώην Βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και την ελληνική καταγωγή του πατέρα του Πρίγκηπα Φιλίππου.
Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ)
Ο πατέρας του Πρίγκηπας Φίλιππος είναι γεννημένος στην Ελλάδα, και με τη σειρά του γιός του Πρίγκηπα Ανδρέα και της Πριγκίπισσας Αλίκης. Πολύ συνοπτικά, ο Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα στο γνωστό παλάτι του Μον Ρεπό. Ο Πρίγκηπας Ανδρέας των Ελλήνων είχε στρατιωτική εκπαίδευση και συμμετείχε ως μάχιμος τόσο στους Βαλκανικούς πολέμους, όσο και στη μικρασιατική εκστρατεία. Στη λεγόμενη μάχη του Σαγγαρίου του φορτώθηκε ένα μέρος της ευθύνης για την υποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων. Ο Πρίγκηπας Ανδρέας καταδικάστηκε σε θάνατο και με μεσολάβηση της αγγλικής κυβέρνησης φυγαδεύτηκε από την Ελλάδα με την οικογένειά του (μαζί με τον Φίλιππο) προς τη Γαλλία. Το όνομά του αποκαταστάθηκε αργότερα με την επάνοδο της μοναρχίας στην Ελλάδα.
Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΛΙΚΗ (ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ)
Η πριγκίπισσα Αλίκη ήταν η μητέρα του Φιλίππου και σύζυγος του πρίγκηπα Ανδρέα. Ο πρίγκηπας Κάρολος την επισκεπτόταν συχνά στην Ελλάδα μαζί με την αδερφή του τη δεκαετία του 50 και 60. Η πριγκίπισσα Αλίκη έμεινε στην Ελλάδα για πολλά χρόνια με ενδιάμεσες παραμονές στην Ευρώπη. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με σημαντικότατη κοινωνική προσφορά και έντονη αφοσίωση στο Χριστιανισμό. Η ίδια μετά την ουσιαστική λύση του γάμου της με τον Πρίγκηπα Ανδρέα ζούσε ως μοναχή, ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου ήταν πολύ ενεργή στο να βοηθάει τους συνανθρώπους της και τα ορφανά παιδιά, επιλέγοντας να μην φύγει από την Ελλάδα (αν και μπορούσε). Η ίδια είχε χάσει πολλά κιλά και ακολουθούσε πολύ λιτή ζωή. Κατά τη διάρκεια της κατοχής πέραν των συσσιτίων προσέφερε και άσυλο σε κυνηγημένες οικογένειες προστατεύοντάς τους από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Πάντα ευπροσήγορος άνθρωπος η γιαγιά του Καρόλου Πριγκίπισσα Αλίκη στα χρόνια μετά τον πόλεμο αφοσιώθηκε σε ένα μοναστικό τάγμα που η ίδια είχε ιδρύσει με σκοπό την προσφορά στους ανήμπορους ανθρώπους. Για το σκοπό αυτό ήταν ιδιαίτερα ενεργή στο να προσπαθεί να ανευρίσκει πόρους για το μοναστήρι της και τους σκοπούς της μέσω των επαφών της που είχε στο εξωτερικό.
Μετά την χούντα του 1967 και τις πολιτικές τριβές με την κυβέρνηση των συνταγματαρχών, όλα τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας έφυγαν στο εξωτερικό. Η πριγκίπισσα Αλίκη ακολούθησε τον γιο της πρίγκηπα Φίλιππο στο Μπάκιγχαμ, όπου έζησε με τα εγγόνια της. Απεβίωσε το 1969.