Έχετε σκεφτεί να φτιάξετε μόνη σας το δικό σας αναψυκτικό?
Ναι και βέβαια μπορείτε, η διαδικασία είναι πανεύκολη. Απλά ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής που σας δίνουμε και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Υλικά συνταγής
500 γραμμάρια ζάχαρη
500ml χυμό λεμονιού
200 ml νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσοχή, το νερό δεν πρέπει να βράσει. Χρειάζεται μόνο να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Μετά αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.
Στύβουμε τα λεμόνια και περνάμε τον χυμό από σουρωτήρι, έπειτα ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιών με το σιρόπι και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια τα οποία καλό θα είναι να τα έχουμε αποστειρώσει. Τα μπουκάλια με τη λεμονάδα τα συντηρούμε στο ψυγείο. Όταν είναι για να σερβίρουμε την σπιτική λεμονάδα βάζουμε σε ποτήρι 1 μέρος χυμού με 3 μέρη κρύο νερό και φυσικά συμπληρώνουμε με παγάκια. Απολαύστε την υπέροχη αυτή λεμονάδα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
femme.gr nutrition team
