ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάχνουμε σπιτική μαρμέλάδα βερίκοκο με άρωμα βανίλιας.

μαρμελάδα βερικοκο

Αρώματα βερίκοκου και βανίλιας ενώνονται και δίνουν ένα θαυμάσιο γευστικό αποτέλεσμα. Είναι η αγαπημένη μαρμελάδα μικρών και μεγάλων και τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να την φτιάξουμε αφού το βερίκοκο είναι κατεξοχήν καλοκαιρινό φρούτο. Η παρασκευή της μαρμελάδας είναι πολύ εύκολη και μπορούμε να  τη συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αποστειρωμένα βάζα. Τη συνοδεύουμε με ψωμί και όχι μόνο, γεμίζουμε τα αγαπημένα μας μπισκότα, φτιάχνουμε πάστα φλώρα ή τη συνοδεύουμε με γιαούρτι.

Υλικά συνταγής

1 κιλό ώριμα βερίκοκα
900 γραμμάρια ζάχαρη
1 μικρό λεμόνι (ο χυμός του)
1 μπαστουνάκι βανίλιας (τα σποράκια)

Εκτέλεση
Πλένουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια, έπειτα τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 νύχτα. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε 2-3 φορές, εν τω μεταξύ τα βερίκοκα θα έχουν βγάλει πολλά υγρά και η ζάχαρη θα έχει σχεδόν λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο και μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας και περιμένουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Τέλος,  προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει ελαφρώς η μαρμελάδα την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

tips επιτυχίας

Τα βερίκοκα πρέπει να είναι ώριμα. ‘Όσο πιο ώριμα τόσο πιο ωραίο το άρωμά τους.
Δεν βράζουμε την μαρμελάδα περισσότερο από όσο πρέπει γιατί όταν κρυώσει θα σφίξει ακόμη περισσότερο.

Femme.gr nutrition team

To Top