ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σημερα τρωμε υγιεινα…τρωμε αρακα

Αρακάς λαδερός

Είμαστε λάτρεις  της μεσογειακής διατροφής και την υποστηρίζουμε. Είναι γνωστό ότι τα λαδερά φαγητά αποτελούν σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Γι αυτό και επιλέξαμε να σας δώσουμε την παρακάτω συνταγή με το υπέροχο αυτό αμυλούχο λαχανικό , πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε.

Αρακάς λαδερός

Υλικά συνταγής

Για 3-4 μερίδες
500 γρ φρέσκο η κατεψυγμένο αρακά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι  τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε και ζεσταίνουμε λίγο λάδι από την συνολική ποσότητα του λαδιού (δεν βάζουμε όλο το ελαιόλαδο από την αρχή), σοτάρουμε πολύ ελαφρά τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) για περίπου 4-5 λεπτά. Προσοχή δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά, τον πελτέ ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα ίσα να καλυφθούν τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προς το τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φρέσκα μυρωδικά.
  • Αφήνουμε τον αρακά να σταθεί λίγο και έπειτα σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι.

Tips επιτυχίας

Όταν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο αρακά προσέχουμε να μην βάλουμε πολύ νερό.

Ο πελτές ντομάτας  δίνει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό αυτό.

femme.gr nutrition team

 

To Top