ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά;

πόσο νερό πρέπει να πίνουμε

Νερό το πολυτιμότερο στοιχείο.
Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος χωρίς τροφή μπορεί να ζήσει για λίγες εβδομάδες, όμως χωρίς νερό δεν μπορεί να ζήσει πάρα μόνο για λίγες ήμερες. Δικαίως λοιπόν το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο στοιχείο του ανθρωπίνου οργανισμοί.

Το νερό αποτελεί το 50/60 τοις εκατό της σύστασης του σώματός μας και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα των περισσοτέρων κυττάρων. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας και συντελεί στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών καθώς και οξυγόνου στα κύτταρά μας. Ενυδατώνει την επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα να έχουμε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Το νερό επίσης, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μας, ενισχύει το μεταβολισμό και παρέχει αίσθημα κορεσμού.

Υπολογίζεται ότι 9 ποτήρια νερού για τις γυναίκες και 13 ποτήρια νερού για τους άνδρες ημερησίως είναι αρκετά για την κάλυψη αναγκών σε υγρά.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε?
Υπολογίζεται ότι 9 ποτήρια νερού για τις γυναίκες και 13 ποτήρια νερού για τους άνδρες ημερησίως είναι αρκετά για την κάλυψη αναγκών σε υγρά. Να αναφέρουμε ότι το 70-80 τοις εκατό του νερού που προσλαμβάνουμε προέρχεται από υγρά(αναψυκτικά,σούπες,φρουτοχυμοί, νερό βρύσης, ροφήματα) και το 20-30 τοις εκατό από διάφορα τρόφιμα (φρούτα και λαχανικά). Η ποσότητα νερού που πίνει κάποιος εξαρτάται από τις δραστηριότητές του, το φύλο, την ηλικία και από εξωτερικούς παράγοντες όπως η θερμοκρασία και η υγρασία του περιβάλλοντος.

Ποιες οι επιπτώσεις στον οργανισμό όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό?
Αφυδάτωση με τα ακόλουθα συμπτώματα: πονοκέφαλος,νωθρότητα, ξηροδερμία, αδυναμία συγκέντρωσης. Ειδικά το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι μεγαλύτερος. Επομένως είναι βασικό να μην περιμένουμε να διψάσουμε για να πιούμε νερό. Ένα μπουκάλι νερό μαζί μας πάντοτε βοηθάει.

Comments
To Top