ΥΓΕΙΑ

Φθινόπωρο και τριχόπτωση

Εποχιακή τριχόπτωση, φθινόπωρο

Το φθινόπωρο σε βρίσκει κεφάτη, ανανεωμένη και λαμπερή. Τι συμβαίνει όμως με τα μαλλιά σου? Τα μαλλιά σου δεν χαίρονται καθόλου… Είναι πιο ξηρά, άτονα, θαμπά, ταλαιπωρημένα και σε πολλές περιπτώσεις κατεστραμμένα από τις επιθέσεις του καλοκαιριού όπως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, η ξηρή ατμόσφαιρα των κλιματιστικών.

 

Τα πράγματα σκουραίνουν περισσότερο όταν  κάνει την εμφάνιση της η λεγόμενη εποχιακή τριχόπτωση (όταν χάνουμε διπλάσιες τρίχες από το φυσιολογικό, οι οποίες δεν ανακυκλώνονται και δεν αντικαθίστανται από νέες). Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι το άγχος από την έναρξη των δραστηριοτήτων και των επαγγελματικών υποχρεώσεων και η διαταραχή της αναγέννησης των τριχών λόγω της βλαπτικής επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Μην πανικοβάλλεσαι λοιπόν. Τα τέλεια μαλλιά δεν είναι τόσο μακρινή υπόθεση όσο φαντάζεσαι! Αντιμετώπισε αποτελεσματικά τη φθορά και πρόλαβε έγκαιρα την εποχιακή τριχόπτωση ακολουθώντας τα παρακάτω 5 tips:
1. Αρχισε να τρως σωστά.

Επέλεξε διατροφή που περιλαμβάνει βιταμίνες (b-complex, βιταμίνηE),ιχνοστοιχεία (σίδηρος, ψευδάργυρος, σελήνιο, μαγνήσιο), αμινοξέα και ωμέγα 3, που βρίσκει κανείς σε ψάρι, αυγά, φρούτα, άπαχο κρέας, δημητριακά, ελαιόλαδο κλπ. Η λήψη πρόσθετων συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και τοπικών εφαρμογών αγωγών ενδυνάμωσης (οροί με αμινοξέα και βιταμίνες)  των μαλλιών είναι θεμιτή (ειδικά σε έντονα προβλήματα) και μπορεί να επιταχύνει την  προσπάθεια στην αντιμετώπιση της φθοράς και της εποχιακής τριχόπτωσης.

 

Εποχιακή τριχόπτωση

Λάδι μαλλιών για την τριχόπτωση

 

 

 

2. Δώσε σημασία στη τοπική φροντίδα

Ανάλογα με την έκταση της φθοράς χρησιμοποίησε προϊόντα περιποίησης για μετά το λούσιμο όπως κρέμες, μάσκες και κυρίως ειδικά λαδάκια. Τα φυσικά λάδια περιποίησης είτε πριν είτε μετά το λούσιμο (όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά!!) είναι θαυματουργά ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις φθοράς των μαλλιών.

 

Εποχιακή τριχόπτωση

Κόψτε τις άκρες των μαλλιών σας

 

3. Κόψε τις άκρες

Κόντυνε το μήκος να καθαρίσουν οι άκρες και χρησιμοποίησε αν χρειάζεται μία λίγο πιο σκούρα βαφή (οι σκούρες βαφές προκαλούν μικρότερη φθορά στη τρίχα), κατά προτίμηση φυτική.

 

 

 

 

4. Απέφυγε το υπερβολικό styling

Μην χρησιμοποιείς συχνά πιστολάκι και βαριά προϊόντα styling, διότι επιβαρύνουν και αφυδατώνουν τα ήδη ταλαιπωρημένα μαλλιά σου. Προτίμησε προϊόντα φορμαρίσματος που φροντίζουν συγχρόνως τα μαλλιά σε μορφή κρέμας ( πχ.leave-on conditioner), ορού ή κεριού. Μείνε μακριά από τα τζελ και τα στερεωτικά σε σπρέυ (λακ) καθώς ξηραίνουν περισσότερο την τρίχα.

5. Μην αγχώνεσαι

Ξεκίνησε κάποιο σπορ ή κάποια ευχάριστη ενασχόληση για εκτόνωση του καθημερινού στρες. Το άγχος  είναι ύπουλος εχθρός της υγείας των μαλλιών αλλά και της υγείας σου γενικότερα.
Με πρόληψη και σωστή φροντίδα τα μαλλιά σου θα σε ανταμείψουν με τη λάμψη και τη ζωντάνια που τους αρμόζει.

Καλό φθινόπωρο λοιπόν και άσε… μόνο τα φύλλα να πέφτουν!!!

Femme.gr ομορφιά

To Top