ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τερέζα Μέι: Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας θέλει να κάνει το Brexit επιτυχία!

Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι είναι πλέον η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ.
Η 59χρονη πολιτικός των Συντηρητικών διαδέχεται τον Ντέιβιντ Κάμερον, έχοντας να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή να οδηγήσει τη Βρετανία στα αχαρτογράφητα νερά του Brexit. Η ίδια πάντως δήλωσε αποφασισμένη.

Δεκτή έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ, την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον από την πρωθυπουργία της Βρετανίας με την Τερίσα Μέι να είναι πλέον επίσημα η πρωθυπουργός της χώρας,Η Μέι γίνεται η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Το Brexit σημαίνει Brexit και θα έχει επιτυχή κατάληξη. Δεν θα υπάρξει καμία απόπειρα να μείνουμε εντός της ΕΕ, σημείωσε σε δηλώσεις της…..

Η Μέϊ εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1997 και εντάχθηκε στη σκιώδη κυβέρνηση των Τόρις το 1999 αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας.
Το 2010 της ανατέθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών. Αμφιταλαντεύθηκε αλλά στήριξε τελικά, διακριτικά, το Remain στο δημοψήφισμα.
Και είναι αυτή ακριβώς η μετριοπαθής στάση της που της επιτρέπει τώρα να εμφανίζεται ως ενωτική.
Σε δηλώσεις της έχει τονίσει ότι δεν θα βιαστεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας, που θα βάλει επισήμως μπροστά το διαζύγιο από την ΕΕ, πριν από το τέλος του 2016.
Πολλοί την αποκαλούν την βρετανική εκδοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Είναι γνωστή ως «Σταθερά και Σιδηρά Κυρία» επειδή είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι εργατική και ψύχραιμη.
Γεννήθηκε στο Ίστμπουρν τον Οκτώβριο του 1956 από πατέρα προτεστάντη ιερέα, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η Μέι σπούδασε στην Οξφόρδη, έγινε η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος των Συντηρητικών το 2002 και είναι παντρεμένη με τον τραπεζίτη Φίλιπ Τζον Μέι, ο οποίος την στήριξε μετά τον θάνατο και των δύο γονιών της, ενώ δεν έχει αποκτήσει παιδιά.
Έχει αδυναμία στα ακριβά και μοντέρνα αξεσουάρ, και για το λόγο αυτό είναι γνωστή ως «η υπουργός με τις λεοπάρ γόβες».

To Top