ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη δημοσιότητα 294.548 e-mail του κόμματος Ερντογάν

wikileaks Ερντογάν.
Eρντογάν

Ο Ταγίπ Eρντογάν

Κάτι λιγότερο από 300.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Wikileaks.
Ωστόσο το κρατικά ελεγχόμενο Τουρκικό Παρατηρητήριο για το Ίντερνετ ανακοίνωσε ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά της ιστοσελίδας, δηλαδή μπλόκαρε την πρόσβαση σε αυτή για όσους βρίσκονται εντός Τουρκίας.

Στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία η Wikileaks κατάφερε να αποκαλύψει την πρώτη παρτίδα εγγράφων σχετικά με το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν. Η Wikileaks κατάφερε να δημοσιεύσει στον ιστότοπό της βάση δεδομένων που περιλαμβάνει περίπου 300.000  emails και χιλιάδες επισυναπτόμενα απόρρητα αρχεία, τα οποία προέρχονται από τις εσωτερικές επικοινωνίες πρωτοκλασάτων στελεχών του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.

Η προαναγγελία της Wikileaks για τις αποκαλύψεις έχει προκαλέσει νευρικότητα στη χώρα. Η ιστοσελίδα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεχόταν συνεχείς επιθέσεις και απηύθυνε έκκληση στην κοινή γνώμη της Τουρκίας να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, ώστε να μάθει την αλήθεια για τις πρακτικές του Τούρκου προέδρου.

κόμμα Ερντογάν

Το λογότυπο του κόμματος Ερντογάν (κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης)

Όπως τονίζει το Wikileaks, τα μηνύματα προέρχονται από 762 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ονόματα χρηστών που αρχίζουν από το “A” έως το γράμμα “I” από τους server του κόμματος του Ερντογάν.

Αυτό, το πρώτο μέρος των διαρροών περιλαμβάνει 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με τα συνημμένα αρχεία τους. Το πιο παλαιό μήνυμα χρονολογείται από το 2010 και το πιο πρόσφατο φέρει ημερομηνία 6 Ιουλίου 2016, δηλαδή 9 μέρες πριν το πραξικόπημα .

Η Wikileaks τονίζει ότι τα μηνύματα αποκτήθηκαν μια εβδομάδα πριν το πραξικόπημα και ξεκαθαρίζει ότι προχώρησε στην δημοσιοποίησή τους σε απάντηση για τις σαρωτικές διώξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, μετά το πραξικόπημα. Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι το υλικό που φέρνει στο φως έχει διασταυρωθεί για τη γνησιότητά του και τονίζει ότι η πηγή του δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση, ούτε με στοιχεία πίσω από το πραξικόπημα, ούτε με αντίπαλο πολιτικό κόμμα, ούτε με κάποιο αντίπαλο κράτος.

Femme.gr ειδήσεις

To Top