ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Σιγή» στο Μπιγκ Μπεν το 2017

μπιγκ μπεν λονδίνο

Έτοιμο να σιγήσει για αρκετούς μήνες μέσα στο 2017 είναι το Μπιγκ Μπεν, το σήμα κατατεθέν του Λονδίνου. Λόγω επισκευών, οι περίφημες καμπάνες του θα απενεργοποιηθούν για όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες.

Το πιο διάσημο ρολόι θα κάνει μια παύση μετά από 157 χρόνια λειτουργίας του. Η κυβέρνηση της Βρετανίας, έχει δώσει έγκριση για την επισκευή του ρολογιού της Ελισάβετ, που ανέρχεται σε 29 εκατομμύρια λίρες.
Οι εργασίες ανακαίνισης του αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017, και θα διαρκέσουν τρία χρόνια.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εγκατασταθεί και ένας ανελκυστήρας ως εναλλακτική λύση για τα 334 σκαλοπάτια ως την κορυφή του πύργου, ενώ τα φώτα που φωτίζουν το καντράν του ρολογιού και το καμπαναριό θα αντικατασταθούν από χαμηλής ενέργειας LED, που θα συμβάλλουν στην «αιώνια και ακριβής» λειτουργία του μνημείου.
Ο συντηρητής του ρολογιού Στήβ Τζαγκς (Steve Jaggs), αναφέρει: « Κάθε μέρα η ομάδα των εξειδικευμένων μηχανικών, δουλεύει και νοιάζεται για αυτό το Βικτωριανό αριστούργημα, αλλά προκειμένου να συνεχίσει να χτυπάει και να βρίσκεται σε μια καλή κατάσταση, χρειαζόμαστε χρόνο για να το επισκευάσουμε».
Η τελευταία φορά που ανακατασκευάστηκε ο πύργος ήταν πριν από 30 χρόνια.

To Top