ΜΜΕ ΚΟΣΜΟΣ

Ο γύρος του κόσμου σε 11 ημέρες με αερόστατο

Γύρος του κόσμου αερόστατο

Femme.gr-Καμπέρα. Πριν μερικά χρόνια είχε κάνει μόνος τον γύρο του κόσμου με πλοίο, και την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να εκπληρώσει ακόμη ένα όνειρό του, αφού όχι μόνο κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου ξανά, αυτή τη φορά με αερόστατο, αλλά το έκανε καταρρίπτοντας παράλληλα και το ρεκόρ!

Γύρος του κόσμου αερόστατο
Ο λόγος για τον Ρώσο Φεντόρ Κονιούκοφ, έναν σύγχρονο “Φιλέα Φογκ”, ο οποίος ξεκίνησε το μοναχικό ταξίδι του από το Νόρθαμ της δυτικής Αυστραλίας στις 12 Ιουλίου και κατάφερε να ολοκληρώσει τον περίπλου του ομαλά πάνω από τη δυτική Αυστραλία..

Tο γύρο του κόσμου σε 11 μέρες κατάφερε να κάνει με  αερόστατο ο Ρώσος Φεντόρ Κονιούκοφ. Το αερόστατο μετά από την περιπλάνηση στους αιθέρες προσγειώθηκε με ασφάλεια στη δυτική Αυστραλία. Το ταξίδι ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου από το Νόρθαμ της Αυστραλίας και χάρισε στον σύγχρονο Φιλέα Φογκ ένα ρεκόρ Γκίνες.

Το ταξίδι του διήρκησε 11 ημέρες, δύο μέρες λιγότερο από το τελευταίο ρεκόρ που κατείχε ο Αμερικανός Στιβ Φόσετ, ο οποίος είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, μόνος, σε 13 ημέρες το 2002.
Τη στιγμή που ο Ρώσος λάτρης της περιπέτειας κατέρριψε το ρεκόρ, βρισκόταν ακριβώς πάνω από το Νόρθαμ, σε ύψος σχεδόν 6.000 μέτρων και ταξίδευε με ταχύτητα 60 χλμέτρων. την ώρα.

Γύρος του κόσμου με αερόστατο

Ο χάρτης του ταξιδιού του Κουνιούκοφ

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 64χρονος εξερευνητής πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και είχε να αντιμετωπίσει ακραίες θερμοκρασίες, όπως κάτω από 56 βαθμούς Κελσίου, με συνέπεια να παγώνουν οι μάσκες οξυγόνου και το νερό. Ο Κονιούκοφ πέταξε πάνω από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Ειρηνικό Ωκεανό, τη Νότια Αμερική, το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και τον Νότιο Ωκεανό.

Γύρος του κόσμου αερόστατο

Η προετοιμασία του αερόστατου πριν το ταξίδι του Κουνιούκοφ

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ρώσος θαλασσοπόρος και εξερευνητής έχει επίσης καταρρίψει ρεκόρ κάνοντας τον γύρο του κόσμου, μόνος, με πλοίο 27 μέτρων.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Κονιούκοφ παρασύρθηκε πολύ νότια προς την Ανταρκτική όταν διέσχιζε το Νότιο Ωκεανό μεταξύ Αφρικής και Αυστραλίας.

«Είναι τρομακτικό να είσαι τόσο χαμηλά στο νότο και μακριά από τον πολιτισμό. Το μέρος αυτό μοιάζει πολύ μοναχικό και απομακρυσμένο. Πυκνά σύννεφα κυκλώνα είναι από κάτω και σκοτεινός ορίζοντας στα ανατολικά», έγραψε κάποια στιγμή στο μπλογκ του, όταν ενημέρωνε σε διάφορα σημεία της πτήσης.

Όταν προσγειώθηκε ο Ρώσος “Φιλέας Φογκ” έπεσε στην αγκαλιά της οικογένειάς του, που αγωνιούσε όσο εκείνος έκανε ακόμη ένα όνειρό του πραγματικότητα.

Femme.gr-Kόσμος

To προσωπικό site του Koνιολυκοφ:  konyukhov.ru/en/index.html

To Top