ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγει πάλι από 20 Μαϊου η βιλα Τσαουσεσκου στο Βουκουρέστι

Το παλάτι του Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι
  • Το παλάτι του Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι
  • Το παλάτι του Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι
  • Το παλάτι του Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι
  • Το παλάτι του Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ Η ΒΙΛΑ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Στα 24 χρόνια κυριαρχίας του Νικολαι Τσαουσεσκου στη Ρουμανία, η βιλα στην οποία κατοικούσε με τη σύζυγό του Ελενα, σε μια συνοικία στο βόρειο Βουκουρεστι, ήταν βυθισμένη στη μυστικότητα.
Κανένας απλός πολίτης δεν μπορούσε να πλησιάσει το πολυτελές κτίριο, αλλά οι φήμες για τη διακόσμησή του, τα επίχρυσα μπάνια και τις ντουλάπες γεμάτες με γούνες για την Πρώτη Κυρία κατέκλυζαν τη ρουμανική κοινωνία, που αγωνιζόταν για την επιβίωση.

Πόλος έλξης για εκατοντάδες τουρίστες είναι η έπαυλη του ζεύγους Τσαουσέσκου, στο Βουκουρέστι, που λειτουργεί ως μουσείο. Γνωστή και ως «Μέγαρο της Άνοιξης», η έπαυλη διαθέτει συνολικά 30 υπερπολυτελή δωμάτια. Στα χρόνια της κυριαρχίας Τσαουσέσκου υπήρχαν φήμες για τα επίχρυσα μπάνια, όμως τότε ουδείς μπορούσε να πλησιάσει το κτίριο.

Η ΒΙΛΑ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 2016 ΩΣ ΜΟΥΣΕΙΟ

Από τον Μάρτιο του 2016, η ρουμανική κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει την έπαυλη για το κοινό ως μουσείο.
Γνωστή και ως «Μέγαρο της Άνοιξης» η έπαυλη διαθέτει 30 δωμάτια διακοσμημένα σε αναγεννησιακό και ροκοκό στυλ και κήπους σχεδιασμένους για χειμώνα και καλοκαίρι. Οι επισκέπτες πρέπει να φορέσουν μπλε καλύμματα στα παπούτσια τους, αφού, οι Τσαουσέσκου πάντοτε έβγαζαν τα παπούτσια τους στην πόρτα για να διατηρήσουν τα χαλιά σε καλή κατάσταση.
Στην αίθουσα σινεμά μαθαίνουμε ότι ο ηγέτης της κομμουνιστικής Ρουμανίας αγαπούσε ιδιαίτερα τις αμερικανικές ταινίες σε μια εποχή όπου οι πολίτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν μόνον εγχώριες παραγωγές προπαγανδιστικού περιεχομένου στην τηλεόραση.
Στο «Μέγαρο της Άνοιξης» η ξενάγηση επικεντρώνεται στον πλούτο και όχι στις βαρβαρότητες της κομμουνιστικής δικτατορίας.
Ο Ράντου Πρέντα, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Διερεύνηση των Κομμουνιστικών Εγκλημάτων, προωθεί εδώ και αρκετό διάστημα την ίδρυση ενός μουσείου για τον κομμουνισμό και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ξεναγήσεις θα εμπλουτισθούν στο μέλλον με περισσότερα ιστορικά στοιχεία.

Η βίλα Τσαουσέσκου ανοίγει πάλι από τις 20 Μαϊου. Μέτρα για Covid θα τηρούνται κατά τη διάρκεια όλων τω επισκέψεων και ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που θα επιτρέπεται σε κάθε τουρ θα είναι 10.

Η κατοικία του Τσαουσέσκου είναι ανοικτή για το κοινό από Τετάρτη έως Κυριακή 10πμ με 6 μμ. Για να επισκεφθεί κανείς το παλάτι πρέπει να κάνει κράτηση, ενώ το κόστος ξενάγησης είναι περίπου 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Διέυθυνση: 50 Primăverii Boulevard, Sector 1, Bucharest, Romania

Τηλέφωνο για κρατήσεις: +40 213 180 989, +40 213 180 985, office@palatulprimaverii.ro

Το website της κατοικίας: palatulprimaverii.ro

Femme.gr-Κόσμος

To Top