ΜΜΕ ΚΟΣΜΟΣ

Μαμά στα 61

Μια Ιταλίδα έγινε μαμά σε ηλικία 61 ετών

Μια 61χρονη γυναίκα από την Ιταλία έγινε μαμά για πρώτη φορά ενώ έμεινε έγκυος με φυσικό τρόπο και όχι με εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως αποκαλύπτει η ίδια.
Μετά από τέσσερις αποβολές και με τα χρόνια να περνούν, είχε αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ παιδιά.
Η Maria Rosaria Veneruso έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγοράκι με το όνομα Elia Francesco το απόγευμα της Δευτέρας και δηλώνει ενθουσιασμένη και φυσικά τρισευτυχισμένη με την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.
Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις ωστόσο, η Μαρία Ροζάρια Βενερούσο από την Καζέρτα της Ιταλίας, στα 61 της χρόνια έσφιξε στην αγκαλιά της το πρώτο της μωρό.
Μιλώντας για την ιστορία της είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Έχω εκπληρώσει το όνειρό μου, το μέλλον πλέον δεν με τρομάζει». Όπως αποκαλύπτει, δεν έκανε καμία θεραπεία γονιμότητας για να μείνει έγκυος και ήρθαν όλα με φυσικό τρόπο.
Η εγκυμοσύνη της ήταν απολύτως φυσιολογική, όπως και ο τοκετός.
Ο γιατρός της, Stefano Palmieri, ο οποίος ήταν ο επιβλέπων στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό σε ένα νοσοκομείο στην περιοχή της Καμπανίας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιταλίας, δήλωσε: «Ήταν μια ομαλή εγκυμοσύνη. Η γυναίκα έκανε τακτική σωματική άσκηση μέχρι τον έβδομο μήνα της κύησης».
Το υγιέστατο βρέφος γεννήθηκε μετά από κύηση 35 εβδομάδων, ζυγίζει 3,5 κιλά και έχει ύψος 50 εκατοστά.

 

To Top