ΜΜΕ ΚΟΣΜΟΣ

Ιάσονας Ασπιώτης. Ο Έλληνας αστροφυσικός και ιδρυτής της SpaceVault στο Forbes

Ιάσονας Ασπιώτης, Spacevault

Femme-Λος Άντζελες. Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε πρόσφατα ένα αφιέρωμα στην εταιρεία SpaceVault του ελληνοαμερικανού Ιάσονα Ασπιώτη.

Η εταιρεία SpaceVault ανήκει στην ομάδα όλων αυτών των πρωτοποριακών high tech companies που έχουν ιδρυθεί στις ΗΠΑ, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν το μέλλον στην κατάκτηση του διαστήματος. Μεταξύ αυτών οι SpaceX του ιδιοφυούς Elon Musk (ιδρυτής του PayPal και της εταιρείας Tesla) και η Virgin Galactic του Βρετανού επιχειρηματία Richard Branson.

SpaceVault

Ο Ιάσονας Ασπιώτης (κέντρο) με συνεργάτες του

Ο Ιάσονας Ασπιώτης είναι ο Έλληνας, ιδρυτής της SpaceVault, ενός επιχειρηματικού κολοσσού που δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και προσφέρει μεταξύ άλλων πακέτα για τη χρηματοδότηση αποστολών στο διάστημα για ένα ευρύτερο κοινό. Συγκεκριμένα, η SpaceVault έχει στοχεύσει σε ένα σταθερά αναπτυσσόμενο κοινό που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει στο διάστημα. Ήδη υπάρχει μια κρίσιμη μάζα αγοραστών που σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα καταστήσουν την αγορά ενός τέτοιου εισιτηρίου περισσότερο προσιτή από ότι είναι τώρα. Για παράδειγμα ενώ προ 10 ετών κάποιος έπρεπε να πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια για ένα ταξίδι στο διάστημα, υπολογίζεται ότι η τιμή αυτή θα πέσει στα 140.000 δολάρια, σε περίπου 30-40 χρόνια. Η εταιρεία SpaceVault και η ομάδα του Ιάσονα Ασπιώτη, ήδη εξυπηρετούν τους πελάτες τους, επενδύοντας τα κεφάλαια που συγκεντρώνουν σε εταιρείες που αναπτύσσουν υψηλή τεχνολογία για την κατάκτηση του διαστήματος.

 

Σε δηλώσεις του στο περιοδικό Forbes ο Ιάσονας Ασπιώτης ανέφερε ότι “…η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον κάθε έναν να μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα, επενδύοντας ένα υποπολλαπλάσιο ποσό..”.

Η εταιρία Spacevault

Ο ρυθμός ανάπτυξης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας του διαστήματος είναι ήδη υψηλός, με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να αναπτύσσονται μέσω των διεθνών χρηματιστηρίων.  Αυτό καθιστά την επένδυση σε ένα μελλοντικό ταξίδι στο διάστημα ιδιαίτερα εφικτή, δημιουργώντας μια νέα πολλά υποσχόμενη αγορά στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

Femme-επιστήμη

Παραπομπές

http://www.forbes.com/sites/alexknapp/2016/09/30/this-startup-wants-to-help-you-save-up-for-your-ticket-to-mars/#6d40f8c5558f

 

To Top