ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκλέχθηκε η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Ρώμης

raggi νέα δήμαρχος Ρώμης

H Βιρτζίνια Ράτζι είναι η νέα δήμαρχος της Ρώμης μετά από τις πρόσφατες εκλογές.

Η νίκη της υποψηφίας του κινημάτων των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο ήταν συντριπτική καθώς η 37χρονη δικηγόρος, κατέλαβε το 67,3% των ψήφων με τον κεντροαριστερό αντίπαλό της να συγκεντρώνει μόλις και μετά βίας ποσοστό 32,7%.

Γυναίκα ανέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρώμης, τα ηνία του Δήμου. Πρόκειται για την 37χρονη, Βιρτζίνια Ράτζι, υποψήφια του κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 67,2%.

Θα εργαστούμε για να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα στην δημόσια διοίκηση μετά από 20 χρόνια κακοδιαχείρισης και επικράτησης της οικονομικής μαφίας. Δεν θα είναι έτσι η κατάσταση πλέον,» τόνισε η Ράτζι.
Η νέα δήμαρχος Ρώμης έχει υποσχεθεί ότι θα νοικοκυρέψει τον δήμο καθώς τα χρέη του ανέρχονται πάνω από € 13 δις , δύο φορές δηλαδή τον ετήσιο προϋπολογισμό του.
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν έπειτα και από την παραίτηση του προηγούμενου δημάρχου, Ιγκνάσιο Μαρίνο, τον περασμένο Οκτώβριο εξ αιτίας της εμπλοκής του σε σκάνδαλο που αφορούσε τις δαπάνες του δήμου της Ρώμης, αλλά και τις σχέσεις του με την ιταλική μαφία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι, κατάφερε να διατηρήσει τους Δήμους στο Μιλάνο και την Μπολόνια, νικώντας παραδοσιακούς υποψήφιους της ακροδεξιάς.
Όπως αναφέρουν σχολιαστές οι δημοτικές εκλογές στέλνουν ένα αρκετά ανησυχητικό πολιτικό μήνυμα προς την κεντροαριστερά,, η οποία θα μπορούσε να απειληθεί, στο εγγύς μέλλον.
Ο Ρέντσι πάντως, υποστήριξε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Αντ‘ αυτού δήλωσε πως θα προχωρήσει κανονικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση.

To Top