ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ

Διαβάστε με το παιδί σας ένα παραμύθι και γίνετε και εσείς πάλι παιδιά

gakis-antonis-photo

Femme.gr-Αντώνης Γάκης. Τι πιο συναρπαστικό από το να μοιράζεσαι τις σελίδες ενός παραμυθιού με το παιδί σου αγκαλιά. Μπορεί να μην έχει τα εντυπωσιακά γραφικά και τους ήχους μιας ηλεκτρονικής κονσόλας αλλά περιέχει πολλά πιο σημαντικά ανθρωπογενή χαρίσματα.
Καθώς ταξιδεύετε από κοινού στη σφαίρα του μυθικού τοπίου ενός παιδικού βιβλίου, γονέας και παιδί δένεστε με μια αόρατη κλωστή που θα σας συνδέει για πάντα. Η φωνή σας ηχεί σαν μαγικός αυλός στο εσωτερικό της ψυχής του παιδιού σας και το μεταφέρει εκεί που και η φαντασία σπάει τα σύνορα.
Σε κάθε σας πρόταση κρέμεται από τα χείλη σας, γίνεστε ο μυθοπλάστης και το ερέθισμα να αναζητήσει τα δικά του πρότυπα καθώς θα μεγαλώνει. Αλλά και εσείς οι ίδιοι, οι μεγάλοι όπως σας λένε τα μικρά σας, μέσα από την αθωότητα αλλά και την αληθινή παιδική ψυχή των παραμυθιών, θα ξαναβρείτε έστω και λίγο το χαμένο παιδικό σας εαυτό που πλέον έχει ενηλικιοποιηθεί και έχει ξεχάσει να ονειρεύεται, όπως τότε που σας διάβαζε και ο δικό σας γονέας τα παραμύθια της δικής μας εποχής.

Το διάβασμα είναι κάθαρση για τον ενήλικα και ζωγραφιά για το παιδί.

Τι κάθεστε; Aνοίξτε το βιβλίο και φωνάξτε το παιδί στην αγκαλιά σας

Καλό σας Ταξίδι!

O Δρ. Αντώνης Γάκης, είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και καθηγητής Περιβάλλοντος

To Top