ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγιος Νεκταριος. Η ταινια (Man of God) της Yelena PopovicΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΗ YELENA POPOVIC ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ (ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ)

«Ο άνθρωπος του Θεού» είναι μια διεθνής παραγωγή, με σκηνοθέτη την Yelena Popovic. Πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος ηθοποιός Άρης Σερβετάλης ο οποίος έχει ταιριάξει απόλυτα με το ρόλο που αποδίδει (Αγιος Νεκταριος). Η ταινια γυρίστηκε στην Αθήνα, στην Αίγινα και στο Λαύριο. Στην Αίγινα τα γυρίσματα έγιναν φυσικά στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, υπό το βλέμμα της Ηγούμένης Τιμοθέης.

Η Yelena Popovic είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθέτης και συνιδρυτής της Simeon Entertainment, που οργανώνει ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές. Η Yelena είναι από τη Σερβία και έχει “ανδρωθεί” μέσα από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, όταν ήταν έφηβη. Στα δύσκολα αυτά χρόνια μετανάστευσε αρχικά στην Ευρώπη και μετέπειτα στις ΗΠΑ, όπου με αρκετές δυσκολίες κατάφερε να ολοκληρώσει μια καριέρα ως μοντέλο και να ξεκινήσει μια καριέρα ως σκηνοθέτης.

Η Yelena Popovic είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθέτης και συνιδρυτής της Simeon Entertainment, που οργανώνει ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές.

ΞΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ MAN OF GOD (ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ)

Στην ταινία που πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης (Αγιος Νεκταριος) παίζει και ο γνωστός από τα παλιά Μικυ Ρούρκ (Mickey Rourke), ο οποίος άνει τον ρόλο ενός παράλυτου ανθρώπου. Τον Μίκυ Ρούρκ έκανε scouting η ίδια η Popovic μέσω του ατζέντη του και φέρεται να έχει γοητευτεί από το σενάριο της ταινίας.

Στην ταινία παίζει και ο Alexander Petrov ο πρωταγωνιστής του αριστουργηματικού Gogol Viy.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ταινια θα προβληθεί μέσα στο 2021 και προβάλει το βίο του Αγίου Νεκταρίου. Ο Άρης Σερβετάλης (Αγιος Νεκταριος) υποκρίνεται με μαστερία και καταφέρνει να αναδείξει την ταπεινότητα της ύπαρξης του Αγίου και την αντοχή την οποία επέδειξε καθώς περνούσε από τις συμπληγάδες των σχέσεων εξουσίας που κυριαρχούσαν στους χώρους της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου. Αφού πέρασε έναν καταιγισμό συκοφαντίας και εξευτελισμού ο Άγιος Νεκτάριος (μητροπολίτης Πενταπόλεως) εξορίζεται και ακολουθεί μια μοναχική στην κυριολεξία πορεία αφοσιωμένη στη λατρεία του Θεού και τη Σωτηρία του ανθρώπου, του συνανθρώπου. Στην Αίγινα όπου κατέφυγε ξαναδημιούργησε από τα ερείπιά του το φημισμένο μοναστήρι, το οποίο πολεμήθηκε από την εξουσία.

Ο Άρης Σερβετάλης στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ YELENA POPOVIC. Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Ποια είναι η σχέση της Σέρβας Yelena Popovic και του Αγίου Νεκταρίου; Πότε και πως πραγματικά ο Aγιος Νεκταριος επηρέασε τη σκηνοθέτη ώστε να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα και να δημιουργήσει αυτήν την ταινια; Η ίδια η Yelena Popovic δηλώνει ότι έχοντας ζήσει την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και έχοντας ζήσει στις ΗΠΑ για τα περισσότερα χρόνια της ζωής της, αναγκάστηκε να ζήσει μακριά από τους δικούς της και ιδιαίτερα τον πατέρα της. Τον τελευταίο τον έχασε μην μπορώντας να γυρίσει για την κηδεία του αφού ήταν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας από το αμερικανικό κράτος και κινδύνευε, αν έφευγε, να μην μπορεί να γυρίσει στα παιδιά της (που ήταν τότε στις ΗΠΑ). Έχοντας πλέον αποκαταστήσει την προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια, προχώρησε σε περισσότερο πνευματικές αναζητήσεις με βοήθεια την ορθόδοξη πίστη των προγόνων της και διάβασε για τις ταλαιπωρίες του Αγίου Νεκταρίου και το μεγαλείο της ψυχής του.

Η Σκηνοθέτης Yelena Popovic

Η χρηματοδότηση της ταινίας και η γενικότερη επιχειρηματική οργάνωση ήταν ένα από τα κεφαλαιώδους μεγέθους ζητήματα για να προκύψει αυτό το αριστούργημα. Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η View Master Films και η Simeon Entertainment, της ίδιας της Popovic, με υποστηρικτές την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός και το Eurogroup Ltd, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής της Deep Dream, της Ingenuity-FO και του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Mickey RourkeΠαράλυτος ήρωας
Tonia SotiropoulouΜαρία
Alexander PetrovΚώστας
Aris ServetalisΑΓ Νεκτάριος
Manos GavrasΓιάννης
Christos LoulisΧρήστος
Yannis StankoglouΣπύρος
Constantin SymsirisΥπάλληλος εισαγγελείας
Onoufrios DovletisΧωριανός
Babis Hawk KonstantinouΠλούσιος ήρωας
Sofia KikilintziaΝοσηλεύτρια
Karyofyllia KarabetiΒούλα
Michalis IkonomouΒασίλης
Christina Mathioulaki 
Alexandros MylonasΜητροπολίτης Μελέτιος
Kitty PaitazoglouΜοναχή Ακακία
Nikitas TsakiroglouΠατριάρχης Σοφρόνιος
Samuel AkinolaΦούρναρης
Marthilia SvarnaΕυφημία
Lefteris TsatsisΕρμής
Yannis AnastasakisΜητροπολίτης Θεόκλητος
Konstantinos KladisΨαράς
Mario LazaridisΔιάκος
Petra Mavridi 
Dimitra MesimerliΠελάτης
Pavlos KourtidisΡακένδυτος Άνθρωπος
Antonis AntonakosΦτωχούλης
Menelaos HazarakisΑρχιμανδρίτης
Stefania KalomoiriΚαλόγρια
Panos TzinosΙατρός
Vera Letizia MuratovaΧρυσαφένια
Sarantis GeoglerisΓρηγόριος
Marina ArgyropoulouΚαλόγρια
Giannis Trouboukis 
To Top