ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τραμπ είναι και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε επίσημα πλέον το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, στο συνέδριο του κόμματος στην πόλη Κλίβελαντ του Οχάιο την Τρίτη, συμπληρώνοντας τον αναγκαίο αριθμό εκλεκτόρων του κόμματος.
Ο γιός του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα μόλις ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, έδρας του Τραμπ, η οποία συμπλήρωσε τον αριθμό των 1.237 ψήφων εκλεκτόρων αναγκαίων για το χρίσμα. Άλλα τρία από τα παιδιά του Τραμπ παρευρίσκονταν δίπλα στον γιό του κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε πλέον  και επίσημα το «πράσινο φως» για να είναι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το χρίσμα του Προέδρου των ΗΠΑ. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες αντιπροσώπων του Κόμματος κατά το διήμερο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ, η απόφαση πάρθηκε και ανακοινώθηκε. Ο Τραμπ χρειαζόταν 1237 αντιπροσώπους για να είναι ο υποψήφιος, αριθμό που τελικά εξασφάλισε.

 

Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε ανά πολιτεία αλφαβητικά, με πρώτη την Αλαμπάμα, και συνεχίστηκε μετά τη Νέα Υόρκη. Πριν τη λήξη των εργασιών της ημέρας τέθηκε επίσημα στο ψηφοδέλτιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δια βοής το όνομα του Μάικ Πένς, κυβερνήτη της Ιντιάνα, τον οποίο έχει προτείνει ο Τραμπ ως αντιπρόεδρο.

Ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ, , επενδυτής σε ακίνητα και πρώην ρεάλιτι σταρ στην τηλεόραση ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε δημόσιο αξίωμα, έπεται της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών, σε πολλές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, ο Τραμπ έχει μειώσει τη διαφορά μεταξύ τους κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από 15 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Η Κλίντον θα παρευρεθεί στην διαδικασία χρίσματος του κόμματός της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, την επόμενη εβδομάδα.

Femme.gr ειδήσεις

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016
To Top