ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια αποτελεσματική πρόταση διατροφής και άσκησης

Απώλεια βάρους και σωστή διατροφή.

Παρακάτω θα βρείτε μια πολύ αποτελεσματική πρόταση διατροφής-άσκησης, η οποία είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή και παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η δράση της βασίζεται στη ριζική αλλαγή των συνηθειών του ατόμου και τα αποτελέσματά της επέρχονται αργά αλλά σταθερά.

Η πρόταση συνοψίζεται στα εξής στάδια:

Στάδιο 1 (Διάρκεια 1 μήνας): Διακοπή της κατανάλωσης ζάχαρης, γλυκών και λευκού ψωμιού. Η υπόλοιπη διατροφή θα πρέπει να συνεχιστεί όπως έχετε συνηθίσει για να μειωθεί η ψυχολογική πίεση. Μόλις περάσει περίπου 1 μήνας θα είστε έτοιμοι για να προχωρήσετε στα επόμενα στάδια του προγράμματος απώλειας βάρους. Ο οργανισμός σας θα έχει ισορροπήσει (παράγοντας πολύ μικρότερες ποσότητες ινσουλίνης σε σχέση με πριν).

Στάδιο 2. Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Αν αυτό φαίνεται δύσκολο δοκιμάστε κάτι πολύ απλό και πολύ αποτελεσματικό: 30 λεπτά γρήγορο και σταθερό περπάτημα 3 φορές την εβδομάδα. Διατηρείστε το πρόγραμμα αυτό και κάντε το μέρος της ζωής σας. Μην προσπαθείτε να υπερ-ασκηθείτε και μην κάνετε υπερβολές που θα σας κουράσουν, θα σας δημιουργήσουν αίσθημα πείνας και στο τέλος μπορεί να είναι αφορμή για να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Θυμηθείτε ότι σημασία έχει η επιμονή σε ένα ήπιο πρόγραμμα αδυνατίσματος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι οι ακρότητες που οδηγούν συνήθως στη διακοπή του προγράμματος και την πρόσληψη επιπλέον βάρους.

Στάδιο 3 (Παράλληλα με το Στάδιο 2) (Διάρκεια 2μήνες): Ένταξη στην καθημερινή διατροφή 3 γευμάτων λαχανικών την ημέρα. Βάλτε τη φαντασία σας να μεγαλουργήσει και αναμείξτε διάφορα λαχανικά, που τόσο πλουσιοπάροχα μας διαθέτει η ελληνική φύση. Συνεχίστε το υπόλοιπο πρόγραμμα διατροφής σας, ώστε να μην αισθάνεστε ψυχολογική πίεση και στέρηση. Θα διαπιστώσετε ότι σε μερικές εβδομάδες θα περιορίζετε από μόνες σας την ποσότητα των υπολοίπων τροφών.

Στάδιο 4. Περιορίστε τον αριθμό των προσλαμβανόμενων θερμίδων σε περίπου 1000-1500 ανά ημέρα χρησιμοπιώντας θερμιδομετρητή, ανάλογα με τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Σας προτείνουμε ενδεικτικά 2 ιατρικά προγράμματα διατροφής 1000 και 1500 θερμίδων.

Για να επέλθει απώλεια 1 κιλού πρέπει να υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο περίπου 7000Kcal. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν κάθε ημέρα καταναλώνετε 500Κcal λιγότερες από ότι καίτε, θα χάνετε 1 κιλό κάθε 15 ημέρες. Πρόκειται για πρόγραμμα που δεν βασίζεται στη γρήγορη και εντατική απώλεια βάρους με αποτέλεσμα να είναι πιο φιλικό και δεν αιφνιδιάζει τον οργανισμό. Από τη στιγμή που θα φθάσετε στο στάδιο 4 χρειάζονται περίπου 2 μήνες για απώλεια 4 κιλών. Αν ληφθεί υπόψη ότι ταυτόχρονα συνηθίζετε τον οργανισμό σας σε μια απόλυτα υγιεινή στάση διατροφής, τότε το πρόγραμμα δεν φαίνεται καθόλου άσχημο.

By femme.gr nutririon specialists team

To Top