ΥΓΕΙΑ

Λαδι καρυδας, συμμαχος ομορφιας

Έλαιο καρύδας περιποίηση δέρματος

Το έλαιο καρύδας είναι η λιπαρή ουσία που εξάγεται μετά από ειδική επεξεργασία των καρπών

του κοκοφοίνικα (cocos nucifera) και δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που
το έχουν εντάξει στη ρουτίνα της περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών τους.

Είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη (στερεό σε θερμοκρασία κάτω από 25 βαρμούς κελσίου) ανθεκτικότερο (σε
σχέση με άλλα φυτικά έλαια που εύκολα ταγγίζουν) στην οξείδωση και τις περιβαλλοντικές
επιδράσεις (θερμότητα, υγρασία) και είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Ε, Κ) μέταλλα (σίδηρος),
αντιμικροβιακούς παράγοντες και αντιοξειδωτικές ενώσεις (πολυφαινόλες).
Είναι εξαιρετικό προϊόν καλλυντικής φροντίδας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτούσιο (χωρίς
προσθήκες) είτε σε μίξη με άλλα φυτικά συστατικά (έλαια βάσεις και αιθέρια έλαια).

Δες μερικές εφαρμογές της χρήσης του λαδιού καρύδας

  • Ενυδάτωση σώματος

Χρησιμοποίησε το λάδι καρύδας για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος απλώνοντας το σε
ελαφρώς νωπό δέρμα και θα δεις το δέρμα σου άμεσα ενυδατωμένο και φωτεινό. Αποτελεί
εξαιρετική πρόταση για ενυδάτωση του προσώπου και του σώματος μετά την έκθεση στον ήλιο.
Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν αφήνει λιπαρότητα.

Extra tip: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά για να μεταμορφώσει σε υγιές το σκασμένο και
ταλαιπωρημένο δέρμα στις φτέρνες και τους αγκώνες.

  • Αντιηλιακή προστασία

Ιδανικό προϊόν χρήσης το καλοκαίρι και κατα τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο ( διαθέτει φυσικό
αντιηλιακό δείκτη spf10) είτε μόνο του είτε σαν συστατικό του αντιηλιακού σου προϊόντος (για
πρόσωπο, σώμα και μαλλιά).

  • Ως μάσκα προσώπου (leave on)

Εφάρμοσε μικρή ποσότητα ελαίου απευθείας στο πρόσωπο με κυκλικές ανοδικές κινήσεις. Η
καρύδα είναι εξαιρετική πρότασή για να δεις το πρόσωπο σου άμεσα λαμπερό και φωτεινό καθώς
έχει αντιγηραντική (βιταμίνη Ε) και αντιοξειδωτική δράση.Για ενίσχυση της αντιγηραντκής δράσης
μπορείς να προσθέσεις αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (1 σταγόνα σε 10ml βάσης).

  • Φροντίδα χειλιών

Τα χείλια σου χρειάζονται θρέψη, ενυδάτωση και προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις
όλο το χρόνο.Το έλαιο καρύδας αποτελεί ιδανική επιλογή καθώς τα προστατέυει από αυτές
(αντιηλιακή προστασία, φυσική ενυδάτωση).
Χρησιμοποίησε το είτε μόνο του είτε σα συστατικό σε ειδικό προϊόν περιποίησης χειλιών (πχ με
κερί μέλισσας) και τα χείλη σου θα είναι πάντα όμορφα και υγιή.

  • Ως μάσκα μαλλιών

Είναι η πιο διαδεδομένη χρήση του έλαιου καρύδας με πληθώρα επιλογών προϊόντων στην
αγορά. Εφάρμοσε επαρκή ποσότητα σε νωπά μαλλιά τόσο στις άκρες όσο και στη ρίζα (ιδανικό
για ξηροδερμία) , άφησε το προϊόν να δράσει και λούσε τα μαλλιά σου. Σε λίγα μόλις λεπτά θα
έχεις πιο λαμπερά και πιο υγιή μαλλιά.

  • Θεραπεία ονυχομυκητίασης

Το έλαιο καρύδας έχει δράση αντιμυκητιασική και σε συνδυασμό με συγκεκριμένα δραστικά
αιθέρια έλαια ( όπως τειόδεντρο, λεβάντα, λεμόνι και γαρύφαλλο) μπορείς να το εφαρμόσεις στο
πάσχον νύχι τρεις φορές την εβδομάδα και να δείς υποχώρηση της λοίμωξης μέσα σε μερικές
εβδομάδες.

extra tips.

  1. Προτίμησε το καλύτερο ποιοτικά παρθένο έλαιο καρύδας που έχει παραχθεί με τη μέθοδο
    ψυχρής έκθλιψης των καρπών του κοκοφοίνικα και διατηρεί ένα διακριτικό άρωμα (χαρακτηριστικό της καρύδας). Είναι λευκό όταν είναι στερεό και διαυγές άχρωμο σε θερμοκρασία
    άνω των25 oC.
  2. Διάλλεξε έναν κατάλληλο περιέκτη για το έλαιο καρύδας (γυάλινο) (πχ τοποθετωντας τογυάλινο περιέκτη μερικά δευτερόλπτα σε ζεστό νερό όταν βρίσκεται στη στερεή του φάση)

Femme.gr Υγεία

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016
To Top