ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί ταυτίστηκαν τόσο πολύ οι Έλληνες με τον Γιώργο Βασιλείου


Femme.gr-Αθήνα. Παιδί μιας γενιάς που γεννήθηκε μετά τον πόλεμο. Στα μέσα της ανοικοδόμησης, ο Γιώργος Βασιλείου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τις δεκαετίες του 50 και 60. Τότε που μεσουρανούσε ο κλασσικός ελληνικός κινηματογράφος και η Ελλάδα άφηνε πίσω της (όσο γινόταν) τα δράματα και τις κακουχίες ενός εθνικού διχασμού.

%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85

Ο Βασιλείου έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό πολύ αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 80 και σε όλη τη δεκαετία του 90. Στη συμπεριφορά του και στο λόγο του μπορούσε ο καθένας να δει το διπλανό του Έλληνα: απλός, αυθόρμητος και φιλότιμος. Ο Γιώργος Βασιλείου είχε τη στόφα ενός μεγάλου ηθοποιού με άριστες σπουδές και πολλαπλές συμμετοχές στο θέατρο. Κυνηγούσε τη δουλειά του και δεν έκανε διακρίσεις στους ρόλους που έπαιζε. Όπως ένας καθημερινός άνθρωπος που κυνηγάει τη δουλειά του. Γιαυτό και ταυτίστηκε με τον απλό κόσμο.

 

 

 

%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%852

Δεν ήταν arrogant, και μπορούσε με τον ίδιο ζήλο να παίξει τόσο στο θέατρο, όσο και σε βιντεοταινίες ή μεταγλωτίσεις στον “Αστυνόμο Σαϊνη” και την “κάντυ κάντυ”. Ο ρόλος του αστυνόμου Θεοχάρη βέβαια πολλαπλασίασε αυτήν την αποδοχή του από τον κόσμο, που αενάως αναζητάει τη συνδρομή ενός άσπιλου και αδιάφθορου δημόσιου λειτουργού. Μακάρι με παράδειγμα τον Θεοχάρη να συνειδητοποιούσαν οι πάσης φύσεως δημόσιοι λειτουργοί πόσο θα ανέβαιναν στην εκτίμηση του απλού κόσμου αν πραγματικά συμπεριφερόντουσαν με γνώμονα την καλυτέρευση της ζωής του πολίτη. Ο Γιώργος Βασιλείου φυσικά διατήρησε την καθημερινή ανθρώπινη επαφή του με τον απλό κόσμο, ακόμα και όταν εξελέγη βουλευτής.

Μαχητής λοιπόν, απλός, ταλαντούχος και εργατικός άνθρωπος ήταν ο Γιώργος Βασιλείου. Έγραψε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του θεάτρου στη νεότερη Ελλάδα.

Συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016
To Top